Fysiotherapie

Binnen ons fysiotherapeutisch begeleidingstraject gaan wij aan de slag met de hulpvraag van onze patiënt. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een operatieve ingreep, acute fysieke klachten, chronische klachten en aandoeningen of conservatieve revalidatie na een traumamoment (bijvoorbeeld een val of een botsingsmoment). Het hoofddoel van de patiënt staat hierin altijd voorop. Dit kan bijvoorbeeld zijn; zo snel mogelijk weer kunnen voetballen zonder pijn, vermindering van beperking in werk of dagelijks leven of reductie van fysieke klachten bij een chronische aandoeningen. Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de volgende klachten.

  • Sportrevalidatie
  • Acute klachten
  • Chronische (onverklaarbare) rug en/of bekken gerelateerde klachten
  • Fysiotherapeutische begeleiding bij chronische klachten / aandoeningen

Binnen de fysiotherapie proberen wij het lichaam, voor zover mogelijk, weer optimaal te laten functioneren. Zo zijn er bijvoorbeeld spraken zijn van een beperking in de mobiliteit, stabiliteit, kracht, coördinatie of in het uithoudingsvermogen lokaal of in het gehele lichaam. Ook zien we vaak dat de houdings- of bewegingspatronen van het lichaam niet ideaal zijn waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand gehouden worden.

Middels fysiotherapie kunnen wij betreffende beperkingen verbeteren door middels van passieve en actieve behandeling.

Naast het verbeteren van bovenstaande lichaamseigenschappen kunnen we middels fysiotherapie en informatie / advies het lichaam zo snel mogelijk laten herstellen. Zo bent u zo snel mogelijk weer op de been en kan het lichaam weer op korte termijn volledig worden belast.

WhatsApp WhatsApp ons